Kolumbija: Zbog vulkana zatvorena dva aerodroma

Izvor: B92, 26.Jul.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolumbija: Zbog vulkana zatvorena dva aerodroma

U Kolumbiji je uz izbacivanje oblaka dima došlo do erupcije vulkan Nevado del Ruis zbog čega su lokalne vlasti zatvorile dva obližnja aerodroma.

Agencija za kontrolu civilnog saobraćaja saopštila je da je iz mera predostrožnosti zatvorila aerodrome Manisales i Pereira nakon erupcije koja se dogodila jutros u 08.30 sati.

Zbog zatvaranja aerodroma odloženo je najmanje 16 letova.

U erupciji vulkana Nevado del Ruiz, 13. novembra 1985. godine uništen je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad Armero, a tom prilikom poginulo je oko 25.000 ljudi, podsetio je AFP.

Nevado del Ruiz je bio neaktivan više od 150 godina, ali se tog 13. novembra mala erupcija pretvorila u razornu i bukvalno je do temelja sravnila grad Armero.

Vulkan se nalazi oko 220 kilometara zapadno od glavnog grada Bogote.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolumbija: Zbog vulkanskog dima zatvorena dva aerodroma

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2015

U Kolumbiji je danas, uz izbacivanje oblaka dima, došlo do erupcije vulkan Nevado del Ruis zbog čega su lokalne vlasti zatvorile dva obližnja aerodroma...Agencija za kontrolu civilnog saobraćaja saopštila je da je iz mera predostrožnosti zatvorila aerodrome Manisales i Pereira nakon erupcije koja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zbog vulkana zatvorena dva aerodroma u Kolumbiji

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2015

U Kolumbiji je uz izbacivanje oblaka dima došlo do erupcije vulkan Nevado del Ruis zbog čega su lokalne vlasti zatvorile dva obližnja aerodroma...Agencija za kontrolu civilnog saobraćaja saopštila je da je iz mera predostrožnosti zatvorila aerodrome Manisales i Pereira nakon erupcije koja se dogodila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.