Kolona teretnjaka na Horgošu duga više od šest kilometara

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolona teretnjaka na Horgošu duga više od šest kilometara

Kolona teretnih vozila na graničnom prelazu Horgoš duga je više od šest kilometara. Mađarski carinici tvrde da im je zbog pada sistema usporen rad.
Od ponedeljka jedva trećina od uobičajenog broja teretnjaka je prošla kroz prelaz Horgoš–Reske, javlja dopisnik RTS-a.

"Od ponedeljka je izuzetno usporen rad mađarskih, prvenstveno policijskih organa. U zadnjih 48 sati mi smo uspeli da propustimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svega 400-500 kamiona, što je upola manje u odnosu na broj koji mi realno možemo propustiti", kaže Miroljub Stojković, šef carinske ispostave na teretnom terminalu Horgoš.
Kako kaže Stojković, mađarski carinici tvrde da im je pao sistem od ponedeljka zbog nevremena i da je zbog toga usporen rad.
"Mi smo u stalnom kontaktu sa njima i pokušavamo da utičemo i ubrzamo njihov rad. Mađutim, nažalost, u tome ne uspevamo", dodao je Stojković.
Putnička vozila otežano prilaze graničnom prelazu Horgoš jer je za njih dostupna samo jedna saobraćajna traka. Na Kelebiji, kolona teretnjaka se proteže do centra naselja, pa su vozači automobila prinuđeni da koriste jednu kolovoznu traku za dvosmerni saobraćaj. 
Vozači kamiona su nezadovoljni, kažu da su čekali i više od 24 sata, a mnogi od njih odustaju i vraćaju se.
Poslovno udruženje "Međunarodni transport" zatražilo je od ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović da hitno reaguje kod mađarskih kolega kako bi se rad na ovom graničnom prelazu ubrzao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.