Kolindu više NE VOLE NI HRVATI: Sve niži rejting hrvatske predsednice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolindu više NE VOLE NI HRVATI: Sve niži rejting hrvatske predsednice!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izgubila je poverenje većine građana te zemlje, pokazuje poslednje istraživanje.

Kako se navodi u istraživanju, hrvatsku predsednicu ne podržava 52 odsto ispitanika, 42 odsto je podržava, dok šest procenata ispitanih građana nije želelo da se izjasni.

U ovom trenutku Kolinda Grabar Kitarović može da računa samo na većinsku podršku birača HDZ, tačnije njih 81 odsto.

Ovo je najlošiji rejting predsednice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od oktobra 2017, dok je njen prethodnik Ivo Josipović za svoj rad u isto vreme svog mandata 2014. godine, imao veću podršku.

Ivu Josipovića tada je podržavalo 59 odsto, a nije ga podržavalo 34 procenta ispitanih.

Kolinda Grabar Kitarović je, međutim, i dalje ubedljivo prva na listi najpopularnijih političara, ali i tu procenti opadaju. Kada je u pitanju popularnost hrvatskih političara, nju podržava 54 odsto, a ne podržava 40 odsto ispitanih.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je drugi na listi najpopularnijih političara, ali daleko ispod predsednice. Njegov rad podržava 36 odsto, a ne podržava njih 57 odsto.

Mislav Kolakušić, koji je bio najveće iznenađenje izbora za Evropski parlament (EP) u Hrvatskoj, kada je kao nosilac nezavisne liste osvojio jedan mandat u EP, treći je na listi najpopularnijih političara.

On može da računa na 32 odsto podrške ispitanika, dok se 36 procenata izjasnilo da ga ne podržava.

IRONIJA U PUNOM SJAJU: Kombi pun droge vredne 200 miliona se zakucao u POLICIJSKI AUTO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.