Kolindina poruka u zengama, obući vukovarskih branitelja

Izvor: B92, 18.Nov.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolindina poruka u "zengama", obući vukovarskih branitelja

Vukovar -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović došla je u Vukovar u žutim cipelama proizvedenim u fabrici Borovo, čime je "poslala neobičnu poruku".

Kako piše hrvatski "Dnevnik", u pitanju su vukovarske žute Borovo čizme, poznatije pod imenom "zenge", koje su 1991. godine nosili branitelji Vukovara.

Iste cipele su u godinama posle rata proglašene za simbol hrvatskih jedinica u Vukovaru, a Grabar-Kitarović je rekla da je želela da poruči da su "potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radna mesta za bolju budućnost".

Radne cipele, poznate kao "kanađanke", proizvedene su u čuvenoj fabrici obuće Borovo, po porudžbini jedne američke kompanije, ali nisu isporučene zbog rata, već su "isporučene braniteljima na prvoj liniji fronta", piše Dnevnik.

Tokom posete Vukovaru, na 26. godišnjicu pada tog hrvatskog grada, hrvatska predsednica je rekla i da će "puno vode proteći Dunavom dok Srbija i Hrvatska postanu prijateljske zemlje".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.