Koliko košta opremanje đaka za školu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko košta opremanje đaka za školu?

Za nekoliko dana počinje nova školska godina. Sa njom i novi period u životu đaka prvaka kada igru zamenjuju školske obaveze. Za roditelje pripreme za školu predstavljaju značajniji udar na kućni budžet.

Polako se primiče septembar, mesec koji će u sećanju mnoge sedmogodišnje dece dugo ostati upamćen. U dve šidske osnovne škole ove godine će đaka prvaka biti oko 140.

Školski početak finansijski opterećuje porodice, pogotovo one koje moraju da kupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove udžbenike. Komplet za prvi razred košta oko 13.000. Kada se njima doda ranac, pa u njemu sveske, male, velike, ukoričene, olovke, flomasteri, drvene bojice, pribor za likovno i oprema za fizičko, stavka je prilična.

I Branislavu je polazak ćerke u prvi razred novo iskustvo u životu. Napominje da je baka kupila torbu, ali sve ostalo, ispraznilo je novčanik. Ponosni je otac još dva mlađa sina.

Ostalo je još vremena za nabavku neophodnih stvari. I pored svih troškova koje imaju, ipak sreća zbog polaska deteta u školu i njegovog osamostaljivanja, kod roditelja nadjačava svaku vrstu nervoze i neizvesnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.