Kolege i prijatelji se oprostili od Predraga Ejdusa

Izvor: Mondo, 06.Okt.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolege i prijatelji se oprostili od Predraga Ejdusa

Srpski glumac koji je nedavno preminuo posle duže bolesti u 72. godini kremiran je na Novom groblju okružen mnogobrojim kolegama, prijateljima i porodicom.

Nekoliko stotina ljudi, među kojima su bili brojni velikani sprskog glumišta, došlo je na Novo groblje u Beogradu da se oprosti od nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa.

Dok je Branku Cvejiću pripala čast da održi govor u kapeli, među onima koji su došli da kažu "poslednje zbogom" bili su i Miki Manojlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Voja Brajović, Ceca Bojković, Tihomir Stanić, Branislav Lečić, Irfan Mensur, Vlasta Velisavljević, Anita Mančić...

Predrag Ejdus je početkom prošle godine hitno operisan, nakon čega je mesec dana proveo u bolnici.

Rođen je 24. jula 1947. godine u Beogradu.Završio je 14. beogradsku gimnaziju, a glumu diplomirao 1972. na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju.

Od 1985. do 1989. godine bio je predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, a 1993. godine se priključio Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Od 2000. godine je vanredni profesor glume na Akademiji umetnosti.

Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova. Učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 TV serija, ostvario preko 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednji pozdrav velikanu: Sahranjen Predrag Ejdus (FOTO)

Izvor: BKTV News, 06.Okt.2018

Kolege i prijtelji, velikani srpskog glumišta i brojne javne ličnosti danas se poslednji put opraštju od slavnog kolege Predraga Ejdusa, koji je preminuo 28. septembra, u 72. godini posle duže bolesti...Na Novom groblju i u kapeli, gde je izložen kovčeg, od Ejdusa se opraštaju glumci Miki Manojlović,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.