Kolaps na granicama, kilometarske kolone na Batrovcima i Horgošu

Izvor: RTS, 18.Avg.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaps na granicama, kilometarske kolone na Batrovcima i Horgošu

Vozači na Batrovcima čekaju oko sedam sati na izlaz iz Srbije. Zadržavanja na Horgošu su oko četiri sata, a još toliko se čeka u međuprostoru na ulaz u Mađarsku. Gužve i na drugim graničnim prelazima.
Najopterećeniji su auto-putevi u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, dok se veći broj vozila beleži na putevima ka Makedoniji, Bugarskoj ali i Crnoj Gori.

Na prelazu Horgoš, na izlazu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozila čekaju oko četiri sata, a još toliko se čeka u međuprostoru na ulaz u Mađarsku. Kolona automobila je duga oko pet kilometara.
Na Horgošu 2 i Bačkim Vinogradima, na izlazu se čeka oko dva sata.
Iz AMSS-a vozačima savetuju da koriste alternativne prelaze sa Mađarskom, kao što su Kelebija i Bački Breg, koji su otvoreni 24 sata, a na kojima se zadržavanja kreću u intervalima od pola sata do sat.
U pravcu ka Hrvatskoj, na Batrovcima, zadržavanja su na izlazu oko sedam sati. Međutim, i međuzona između Srbije i Hrvatske je puna, što produžava vreme čekanja.
Na prelazima Šid i Sot, na izlazu čeka se oko sat vremena.
Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Bačka Palanka, Ljuba ili Bogojevo, na kojima trenutno nema dužih zadržavanja.
Na Preševu se na ulaz u zemlju čeka oko sat vremena, a kolona vozila je duga dva kilometra. Na izlazu iz Srbije na tom prelazu zadržavanja su deset minuta.
Čekanja od pola sata do sat očekuju vozače na ulazu u zemlju iz pravca Bugarske na Gradini.
Na prelazima prema Crnoj Gori pojačan je intenzitet saobraćaja sa zadržavanjima do pola sata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.