Kolač od banane i kiselog mleka za lagani desert posle ručka

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2019, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolač od banane i kiselog mleka za lagani desert posle ručka

Ideje za kolače teško se pronalaze u moru recepata, ali vam mi savetujemo da probate ovaj kolač od banana sa kiselim mlekom koji će svi obožavati.

Priprema se vrlo lako, a sve što vam treba su 2 jaja, 2 banane, šolja šećera, šolja kiselog mleka, šolja ulja, kesica vanile, kašičica sode bikarbone, kašičica praška za pecivo, 2 šolje brašna.

Umutite jaja i šećer, dodajte kiselo mleko i ulje i sve dobro umutite.

Banane iseckajte na sitno i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dodajte u smesu. U brašno dodajte sodu, prašak za pecivo i vanilu. Dodajte brašno postepeno u smesu uz neprekidno mešanje.

Smesu sipajte u kalup za kolače koji ste namazali uljem i posuli brašnom. Pecite kolač na 180 stepeni oko 40 minuta. Proveravajte čačkalicom da li je kolač pečen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.