Koji laptop kupiti i kako uštedeti kupovinom?

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koji laptop kupiti i kako uštedeti kupovinom?

Tražite laptop za studiranje, posao, školu ili gejming?

Lako je izgubiti se među mnoštvom modela i cena te pre kupovine svakako posetite sajt za poređenje cena Pametno.rs. U nastavku vam donosimo listu od 5 odličnih laptopova koji se ističu u svojim kategorijama.

Dell XPS 13

Dell je sa svojim ultrakompatnim modelom XPS 13 prethodnih godinu dana doživeo ogromnu popularnost a nedavno je predstavljen i Dell XPS 15. Dolazi u nekoliko verzija: sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FHD i 4K rezolucijom, te sa i5 i i7 procesorom. Nezavisno za koju se odlučite, čeka vas vrhunski uređaj za posao i savršeno iskustvo i uživanje u multimedijalnim sadržajima u pokretu. Takođe treba napomenuti i fantastičan dizajn gde ivice sa tri strane ekrana gotovo da ne postoje.

l Cena za Dell XPS 13

Asus Zenbook UX433

Radi se o 14-inčnom prenosnom računaru čijoj je eleganciji nemoguće odoleti. Namenjen je kreativcima kojima treba računar dovoljan moćan da zadovolji sve njihove potrebe, a opet dovoljno malen da ga mogu uvek nositi sa sobom. Ovaj ultrakompaktni laptop tanak je svega 15.9mm i veličinom ga možemo uporediti sa A4 papirom. Ispod haube se nalaze Core i5 ili i7, 8GB RAM-a i 256 ili 512GB SSD memorije te je odličan izbor za posao i studiranje.

l Cena za Asus Zenbook UX433

Lenovo Legion Y530

Sa Lenovo Legion ulazimo u svet gejminga. Početnički, ali nema veze - koji god od popularnih naslova odlučite da igrate, Legion Y530 uspešno će ga vrtiti, iako ćete ponekad morati smanjiti podešavanja. Laptop odlikuje odličan odnos uloženog i dobijenog, pa za relativno okej svotu dobijate elegantan dizajn sa vrlo tankim okvirom, snažan procesor (Intel Core i5), odličnu grafičku (GTX 1050 Ti) i opšte vrhunski uređaj koji će Vam bez problema pomoći u obavljanju raznih zadataka.

l Cena za Lenovo Legion Y530

HP ProBook 450

Reč je o entry-level laptopu za poslovne svrhe. Ako vam se posao uglavnom svodi na korišćenje interneta, Microsoft Office-a i sličnih manje zahtevnih alata, tada nema potrebe da kupujete “zver”. HP ProBook 450 takođe ima tastaturu odličnu za celodnevno kuckanje, a i ponuda ulaza zadovoljiće sve vaše kancelarijske potrebe.

l Cena za HP ProBook 450

Acer Aspire 3

Ne zanimaju vas razne kerefeke i samo želite normalan laptop za normalnu cenu? Acer Aspire linija prenosnih računara je idealan izbor. Acer Aspire 3 pokreće Intel Celeron i ima integrisanu grafičku, tako da na njemu nećete moći editovati slike u fotošopu ili igrati Overwatch, ali zato možete surfovati internetom, plaćati račune, gledati YouTube, slušati muziku, gledati filmove... sve što treba prosečnom korisniku laptopa.

l Cena za Acer Aspire 3

Pri odabiru savršenog laptopa puno će vam pomoći stranice za upoređivanje cena proizvoda, kao što je Pametno.rs.

Na Pametno.rs možete upoređivati cene laptopova i ostalih proizvoda po prodavnicama, odnosno pratiti kako se cena istog proizvoda kreće u različitim web shopovima. Tako možete biti sigurni da odabrani laptop nećete platiti više nego što biste trebali. Odličan način štednje, zar ne?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.