Kod komšija počeo produženi policijski čas, napolje će moći tek u utorak u 5h

Izvor: B92, 24.Maj.2020, 13:58

Kod komšija počeo produženi policijski čas, napolje će moći tek u utorak u 5h

Skoplje -- U Severnoj Makedoniji danas u 11.00 je počeo produženi "policijski čas", koji će trajati do utorka u 5.00.

Muslimanski vernici su, kako su preneli mediji, jutarnje sate Ramazanskog bajrama iskorstili za molitve u džamijama koje, prema preporukama Islamske verske zajednice, nisu smele da traju duže od 15 minuta, uz obavezne mere zaštite.

Policijski čas je juče, kao i u prethodnim danima, počeo u 19.00 i trajao do 5.00 jutros, a policija je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je "evidentirano" da 59 građana nije poštovalo zabranu kretanja, da su privedena 32, a od ostalih su uzeti podaci radi sprovođenja "odgovarajućih mera".

Istovremeno je u prethodna 24 sata policija Severne Makedonije "registrovala" 225 prekršaja mere za obavezno nošenje lične zaštite, odnosno maski.

U Severnoj Makedoniji u prethodna 24 sata nije registrovan ni jedan pacijent preminuo od posledica kovida 19, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku (facebook.com/filipce.venko) napisao da je u tom periodu registrovano 37 novozaraženih građana korona virusom i 11 izlečenih pacijenta.

"Ukupan broj dijagnstikovanih u našoj zemlji na Kovid-19 od početka epidemije je 1.978, ozdravila su 1.422 pacijenta, preminulo je 113, a trenutni broj aktivnih slučajeva je 443", naveo je Filipče.

U Severnoj Makedoniji do sada je obavljeno ukupno 25.270 testoranja na Kovid-19, a od 508 testiranja u prethodnom danu 188 je urađeno u okviru "skrininga".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.