Kod komšija buknulo žarište u fabrici za preradu ribe

Izvor: B92, 26.Jun.2020, 23:39

Kod komšija buknulo žarište u fabrici za preradu ribe

Čak 50 osoba obolelih od kovida19 potvrđeno je u petak testiranjem radnika u fabrici za preradu ribe kod Stoca u Hercegovini, prenose tamošnji mediji.

U bolnici u Mostaru testirano je 116 uzoraka na virus, a od 54 pozitivnih, čak 50 bili su od radnika iz fabrike.

Svih pedeset osoba iz Stoca zaposleni su fabrike za preradu ribe Žuvela HB. Ta je fabrika deo je grupacije iz Hrvatske i bavi se preradom i proizvodnjom plave ribe, uglavnom srdela i inćuna.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stocu je 120 zaposlenih, od kojih većina s područja Republike Srpske, Ljubinja i Trebinja.

Portparol Štaba civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović rekao je da se sprovode epidemiološke aktivnosti poput izvida, utvrđivanja kontakata i testiranja.

Krizni štab te oblasti zbog pogoršane epidemiološke slike pozvao je građane na oprez i pridržavanje propisanih mera zaštite.

Od opština je zatražio da pojačano sprovode inspekcijski nadzor u svim prostorima gde se okuplja više osoba, a zdravstvenim ustanovama naređeno je aktiviranje kriznih planova pripravnosti i odgovora na pojavu kovida19 i uspostava trijažnih punktova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.