Kod Visa pronađena olupina savezničkog bombardera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2020, 04:23

Kod Visa pronađena olupina savezničkog bombardera

Posle 76 godina, na dubini od gotovo stotinu metara u Biševskom kanalu kod jadranskog ostrva Vis u Hrvatskoj pronađeni su ostaci anglo-američkog savezničkog bombardera "Nestrpljiva devica II " iz Drugog svetskog rata.

Bombarder je potonuo je u junu 1944, nakon 34 akcije bombardovanja. Ostaci su mu nedaleko od još jednog aviona B24 , "Organizovana zbrka", koju je prošle godine otkrila ista ekipa Ronilačkog centra Manta iz Komiže.

"Do sad smo našli dva aviona na Svecu, dva na Biševu, dakle pet aviona, kaže se da ih je palo 27 i još jedan je pronađen. Pet, šest, sedam - ostalo ih je još 20", rekao je za HRT Lorenc Marković iz Ronilačkog centra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

76 GODINA PROVELA U MORSKIM DUBINAMA: Kod ostrva Visa pronađena olupina savezničkog bombardera

Izvor: Kurir, 08.Avg.2020

Posle 76 godina, na dubini od gotovo stotinu metara u Biševskom kanalu kod jadranskog ostrva Vis u Hrvatskoj, pronađeni su ostaci anglo-američkog savezničkog bombardera "Nestrpljiva devica II" iz Drugog svetskog rata.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.