Kocijančič: Mogerini nije napustila sastanak s Haradinajem

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Mogerini nije napustila sastanak s Haradinajem

Nije tačno da je visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbdnost Federika Mogerini napustila sastanak Saveta o stabilizaciji i pridruživanju izmedu EU i Kosova, izjavila je za Insajder njena portparolka Maja Kocijančić.

"Sastanak Saveta o stabilizaciji i pridruživanju je održan i visoka predstavnica je sve vreme bila tamo", navodi Kocijančić u odgovoru Insajderu.

U vezi sa navodima pojedinih medija da je konferencija za novinare nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sastanka otkazana i da je tome prethodila napeta atmosfera, Kocijančić je ponopvila da je "konferencija otkazana zbog dnevnog reda".

Radio Slobodna Evropa je ranije preneo da je Mogerini navodno lično shvatila zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o

uključivanju SAD u pregovore Prištine sa Beogradom i da je zbog toga napustila sastanak.

Kocijančić je u izjavi Insajderu navela da sa SAD već postoji bliska saradnja.

"Kada je reč o SAD, blisko sarađujemo ss njima na zapadnom Balkanu, uključujući i dijalog za normalizaciju odnosa", navela je Kocijančić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Insajder,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kocijančič: Mogerini nije napustila sastanak s Haradinajem

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2017

"Nije tačno da je visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbdnost Federika Mogerini napustila sastanak Saveta o stabilizaciji i pridruživanju izmedu EU i Kosova", izjavila je za Insajder njena portparolka Maja Kocijančić..."Sastanak Saveta o stabilizaciji i pridruživanju je održan i visoka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.