Ko pod okriljem noći pali automobile u Zagrebu?

Izvor: B92, 15.Jan.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko pod okriljem noći pali automobile u Zagrebu?

Zagreb -- Od početka ove godine u Zagrebu su već izgorela četiri vozila, a policija je utvrdila da su dva zapaljena namerno, piše Večernji list.

Prema pisanju tog lista, način postupanja uvek je ili gotovo uvek isti. Počinioci, ili više njih, noću se približe odabranom automobilu, u njega ubace neku zapaljivu tečnost, a nakon što požar bukne, nestanu pod okriljem mraka.

Vlasnici zapaljenih vozila potom zbrajaju štetu, a policija uglavnom tapka u mraku jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počinioci još nisu pronađeni. Večernji navodi i da je u svetu organizovanog kriminala paljenje automobila poruka, odnosno upozorenje.

Ali, problem je i u tome, tvrdi dalje zagrebački list, i u tome što vlasnici zapaljenih automobila nerado sarađuju s policijom i većina onih kojima su automobili namerno zapaljeni tvrde da im niko nikada nije pretio.

U svakom slučaju, zaključuje list, paljenje vozila postalo je ozbiljan problem kako za građane tako i za policiju, a o tome svedoči i policijska statistika. Naime, prošle godine u Zagrebu su tako izgorela ukupno 64 vozila, pri čemu je u 22 slučaja utvrđeno da je reč o krivičnom delu, dok se za preostala 42 požara smatra da su prouzrokovana nekim tehničkim kvarom na vozilu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GORE AUTOMOBILI U ZAGREBU SVE ČEŠĆE, A NIKO NE ODGOVARA: Kriminalci paljenjem kola šalju poruke i upozorenja!

Izvor: Kurir, 15.Jan.2019

Od početka ove godine u Zagrebu su već izgorela četiri vozila, a policija je utvrdila da su dva zapaljena namerno.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.