Ko je zapalio džamiju? Nudi se 5.000 dolara za tu informaciju

Izvor: B92, 20.Maj.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je zapalio džamiju? Nudi se 5.000 dolara za tu informaciju

Nju Hejven -- Bostonski odsek Federalnog biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive saopštio danas da nudi nagradu za pomoć u rešavanju slučaja podmetanja požara.

Vlasti u američkoj saveznoj državi Konektikat ponudile su nagradu od 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i procesuiranja osobe koja je zapalila džamiju u gradu Nju Hejvenu, prenosi AP.

Vatra je 12. maja oštetila dva sprata Dijanet džamije u Nju Hejvenu, a gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prošle nedelje izjavio da su vlasti pronašle dokaze da je zapaljivi uređaj ili materijal korišćen za izazivanje ovog požara.

Guverner Konektikata Ned Lamont je osudio ovaj incident.

"Napad na versku instituciju - bilo koju religiju - podstaknut mržnjom je odvratan i užasan", rekao je Lamont na Tviteru.

Pored nagrade Federalnog birao (ATF) i država Konektikat preko Programa za prevenciju podmetanja požara nudi do 2.500 dolara za informacije koje vode do hapšenja i osude počinilaca, navodi agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KO JE ZAPALIO DŽAMIJU? Nudi se nagrada za informaciju o podmetnutom požaru u SAD

Izvor: Blic, 21.Maj.2019, 00:37

Vlasti u američkoj saveznoj državi Konektikat ponudile su nagradu od 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i procesuiranja osobe koja je zapalila džamiju u gradu Nju Hejvenu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.