Ko je monstrum koji je napravio masakr u Americi: Reper, reditelj, pristalica Trampa... FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 12:17

Ko je "monstrum" koji je napravio masakr u Americi: Reper, reditelj, pristalica Trampa... FOTO/VIDEO

Američki mediji objavljuju sve više podataka o mladiću koji se sumnjiči da je izveo masakr tokom proslave Dana nezavisnosti SAD u Hajland parku.

Robert E. Krimo III, 22-godišnjak, uhapšen je nedugo nakon što je upucano šest osoba, a 10 ranjeno. Prema pisanju lokalnih medija, on je navodno pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i naizgled uspešan reper.

Osumnjičeni mladić objavljivao je svoju muziku pod umetničkim imenom "Awake the Rapper", a na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muzičkom striming servisu Spotify mesečno ga sluša nešto više od 16.000 ljudi.

Britanski Dejli mejl pak piše da Krimo raspolaže ličnim bogatstvom od 100.000 dolara, kao i da je prošle jeseni objavio spotove u kojima se našao i crtež njega dok na internetu iz oružja puca po ljudima,ali i snimak u kom obučen u pancir na pod učionice baca metke.

On sam, kako pišu strani mediji, za sebe kaže da je reper, pevač, kantautor, glumac i reditelj iz Čikaga.

"Moji će činovi biti valjani i moja će misao biti nepotrebna, znam šta trebam da uradim, znam koje su prednosti toga, ne samo za mene već i za druge", glasi jedan od stihova jedne od Krimovih pesama.

Objavio je tri albuma, 2017, 2018. i 2021. Ove godine objavio je i kratki album, na kom su se našle pesme "Dead Again" i "I Am the Storm".

Nakon što je uhapšen, saznalo se i da je njegov otac Robert Krimo stariji (58) vlasnik lokalne delikatesne prodavnice koji se 2019. godine kandidovao na izborima za gradonačelnika Hajland parka.

Međutim, ni jedna važnija političkaopcija ga nije podržala. Ipak, Robert Krimo stariji na Tviteru prati samo jedan profil - onaj koji sadrži sve što je bivši predsednik SAD-a Donald Tramp za vreme svog mandata objavio na toj društvenoj mreži.

Na dan kada je u osnovnoj školi u saveznoj državi Teksas u pucnjavi ubijena 21 osoba, 19 dece i dva nastavnika, Robert Krimo stariji na Tviteru je "lajkovao" objavu u kojoj je stajalo sledeće: "Zaštite Drugi amandman kao da vam život zavisi od toga".

Drugi amandman Ustava SAD-a štiti pravo građana Sjedinjenih Država da poseduju i nose oružje.

Krimova 48-godišnja majka Deniz Pesina jednom je uhapšena zbog sumnje da je počinila porodično nasilje. Prema podacima na njenoj Fejsbuk stranici, Pesina je mormonka koja pokazuje interes za alternativne vidove terapije.

Krimo ima dvoje braće i sestara, ,a on sam je srednje dete.

Njegova porodica živi u 425.000 dolara vrednoj kući u gradskoj četvrti Hajvud, nedaleko od mesta gde je u ponedeljak navodno ubio šest i ranio više od 10 osoba.

Takođe, 2020. godine je uslikan na skupu podrške Donaldu Trumpu, a prema pisanju Čikago tribjuna, Krimo je posetio više skupova podrške Trampu.

Prema FBI-u, na desnom obrazu ima tetovažu četiri vertikalne linije koje su prekrižene jednom horizontalnom, na vratu ima ruže i zeleno lišće, a iznad leve obrve ima natpis "Awake".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.