Izvor: Blic, 07.Dec.2019, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klimatske promene "ubijaju" jedno od NAJLEPŠIH ČUDA PRIRODE: Veličanstveni Viktorijini vodopadi više NE IZGEDAJU OVAKO (FOTO)

Decenijama su čuveni Viktorijini vodopadi na reci Zambezi privlačili turiste iz celog sveta u Zimbabve i Zambiju. Ali najgora suša ovog veka je ove vodopade, koji važe za najveće po površini i količini vode koja se sliva, svela na nekoliko tankih slapova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VIDEO: Viktorijini vodopadi presušili

Izvor: Radio 021, 08.Dec.2019, 20:56

Viktorijini vodopadi, mesto gde afrička reka Zambezi propada u 100 metara dubok ponor u zemlji, decenijama su privlačili milione turista koji su dolazili u Zimbabve i Zambiju da vide ovaj neverovatan prizor...Najveća suša u poslednjih 100 godina svela je količinu vode na minimum, što je podgrejalo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.