Klimatska apokalipsa - temperaturni rekordi padaju?

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 19:59

Klimatska apokalipsa - temperaturni rekordi padaju?

Više od 60 miliona Amerikanaca širom pacifičkog severozapada i američkog jugoistoka danas je suočeno sa temperaturama i do 38 stepeni Celzijusa.

Ali i rekordno visokim temperaturama u delovima Ajdaha i Vašingtona.

Temperatura u Spokenu, u Vašingtonu mogla bi se danas popeti na rekordnih 38,9 stepeni Celzijusovih, dok bi Luiston u Ajdahu, mogao očekivati skoro rekordnih 42,2 stepena Celzijusovih, izjavio je prognostičar Nacionalne meteorološke službe Bob Oravec.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rekordne temperature oborene su prošlog meseca na severozapadu Pacifika, kada je višednevni toplotni talas usmrtio na stotine ljudi i paralisao region naviknut na umereno leto, gde mnogi stanovnici nemaju klima uređaje.

Gradovi Portland i Salem u Oregonu i Sijetl u Vašingtonu zabeležili su nove temperaturne rekorde iznad 43,4 stepeni Celzijusovih krajem juna.

Znanstvenici rade na sofisticiranim alatima koji mogu brzo proceniti koliko klimatske promene doprinose određenom vremenskom događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.