Kladionice vide Orlove za EP i Mundijalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladionice vide "Orlove" za EP i Mundijalu

Kada svet pobedi virus koronu, nastaviće se fudbalska takmičenja širom planete, a strane kladionice i sada na osnovu svojih procena imaju liste favorita za EP, SP... Za početak, za reprezentaciju Srbije je najvažniji baraž za plasman na Evro 2021, a dobra vest je da ćemo prema "bukmejkerima" uspešno obaviti misiju.

Plej-of Lige nacija za odlazak na EP je trebalo da bude odigran 26. i 31. marta, i otkako su bili poznati parovi polufinala (Norveška - Srbija, Škotska - Izrael), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "orlovi" su važili za favorite za tu jednu vizu, prema kladionicama. Ni odlaganje zbog korone nije ništa promenilo, Aleksandar Kolarov i društvo bi trebalo da se plasiraju na završni turnir kada god se baraž bude igrao, i kvota da ćemo slaviti je 2,10. Iza nas su po šansama Norvežani sa Erlingom Halandom (2,80), Škoti (5,00) i autsajderi Izraelci (10,00).

Kada su nas već kladionice "svrstale" među učesnike EP, onda je red da pogledamo i kako stojimo među elitom. A ni tu nismo potcenjeni, budući da smo rangirani na 13. poziciju liste favorita za pehar (67,00), zajedno sa Poljskom, Rusijom, Austrijom i Turskom.

Hronološki bi onda "orlove" čekao nastup u drugoj sezoni Lige nacija. Budući da smo se popeli iz C ranga u B, tu nas čekaju jači rivali, i pretpostavka je kladionica da nećemo uspeti da opet budemo prvi, i prođemo do najvišeg, A nivoa. Favorit u našoj grupi je Rusija 2,60, a mi sa Turcima delimo drugo mesto (po 3,25), ispred Mađarske (10,00).

Katar 2022. deluje sada daleko, ali s obzirom na to kakav nas zgusnuti kalendar očekuje u narednom periodu zbog brojnih odlaganja, i novi Mundijal će brzo doći. "Bukmejkeri" nas vide kao učesnike, i to su nas postavili na deobu 18. mesta liste favorita za trofej (81,00), sa Švajcarskom i Švedskom. Zanimljivo je da se domaćin Katar bolje kotira od nas (67,00).

Što se tiče osvajača dva naredna takmičenja, EP 2021. i SP 2022, kladionice ne veruju da će neko uzeti "duplu krunu". Po tim prognozama, u finalu će bitku za krunu najboljeg na Starom kontinentu voditi Englezi i Belgijanci, a pehar bi prvi put u istoriji trebalo da pripadne selekciji iz "kolevke fudbala" (6,00). A kada je reč o Mundijalu, u poslednjem meču je prognoza da će se sastati velesile, petostruki prvak Brazil i branilac trofeja Francuska, sa pođednakim šansama (7,50). Postoje i opcije za "zabavno klađenje", recimo da će se na tron popeti San Marino, Etiopija ili Nova Kaledonija, za koje je kvota 5001,00. Zanimljivo, baš toliki koeficijent je bio da će Lester osvojiti Premijer ligu 2016, što je i učinio.

Na klupskom nivou, najvažnija je Liga šampiona, u kojoj još nisu poznati svi četvrtfinalisti. Bez obzira na to, zna se da je Mančester siti favorit po kvotama (3,75), ispred Bajerna (4,00), PSŽ (5,00) i Barselone (6,00).

Mesiju sedma "zlatna lopta"

Lionel Mesi će na kraju 2020. sedmi put da podigne "Zlatnu loptu" (kvota za pobedu 3,25), procenjuju kladionice, i to ispred Kristijana Ronalda (5,00), Kevina de Brujnea (6,00), Kilijana Mbapea (6,00)...

Prošlogodišnji osvajač drugog mesta Virdžil van Dajk (17,00) je sada tek na devetoj poziciji, na deobi sa Erlingom Halandom, a zanimljivo je da su među 25 izdvojenih dvojica slovenačkih igrača, ofanzivac Josip Iličić (34,00) i golman Jan Oblak (67,00).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.