Klačar: Vučić diže tenzije pred izbore izjavom da su CRTA i CeSID laž

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klačar: Vučić diže tenzije pred izbore izjavom da su CRTA i CeSID laž

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su "takozvana" Crta i Cesid "laž", izjavio je da je ključni razlog za takve optužbe najavljeni bojkot izbora od strane dela opozicije i ocenio da je to rečeno zarad podizanja tenzija pred izbore.

"Ovo je poruka koju on šalje prvenstveno svojim biračima i međunarodnoj zajendici kako bi ublažio svoju odgovornost za bojkot", izjavio je Klačar u intervjuu za list "Danas" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od utorka.

Programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov u intervjuu za taj list, govoreći o preporukama tih organizacija za koje je Aleksandar Vučić kazao da je Vlada ispunila, istakao je da još uvek nije moguće oceniti da li mere koje je vlast preduzela daju rezultate.

"Mi smo dali oko 20 preporuka za unapređenje rada parlamenta, ali u ovom trenutku je nedovoljno vremena, posebno uzevši u obzir letnju pauzu tokom koje Skupština nije zasedala, da bi se ispitivalo funkcionisanje te institucije i utvrdilo da li ima nekih poboljšanja", kazao je Nedeljkov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.