Kinezi u Srbiji poštuju mere srpske vlade za kontrolu koronavirusa

Izvor: RTS, 01.Feb.2020, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi u Srbiji poštuju mere srpske vlade za kontrolu koronavirusa

Kineski građani koji žive u Srbiji poštuju sve mere srpske strane za kontrolu koronavirusa, kaže za RTS ambasadorka Kine Čen Bo. Navodi da nema mnogo onih koji su iz Vuhana.
I poslednjeg dana januara najaktuelnija tema je novi koronavirus, od koga je obolelo više od 11.000 ljudi. 

Amabasadarka Kine u Srbiji Čen Bo kaže za RTS da je borba protiv koronavirusa najveći zadatak kineske vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Cela Kina je u borbi protiv virusa. I borba protiv virusa je najvažnija, najveći zadatak kineske vlade. Mi smo preduzeli sve mere za sprečavanje i kontrolu širenja virusa", kaže ambasadorka.
"Maksimalno smo smanjili kretanje ljudi i zamolili naše građane da ostanu kod kuće, da smanje putovanje, kretanje u zemlji isključili smo grupni turizam u inostranstvu.
Što se tiče kineskih građana koji žive u Srbiji, ambasadorka kaže da oni poštuju sve mere srpske strane za kontrolu virusa.  
Ukazuje da je kineska ambasada blagovremeno izdala zdravstveno uputstvo na srpskom jeziku uz zahtev da se poštuju mere srpske strane."Čak i neki Kinezi koji su se tek vratili iz Kine, posle praznika preuzimaju neke dodatne mere za preventivu, zadržavaju se kod kuće, ne idu na posao ili maksimalno smanjuju kontakte sa ljudima u prvih 14 dana, vi znate, to je najteži period", rekla je Čen Bo.  
Među kineskim državljanima koji žive u Srbiji ima i onih čiji su rodni gradovi trenutno u karantinu. 
"Zabrinutost je normalna. Kad se suočavaju s takvim velikim izazovima i kineski građani koji žive ovde, oni poklanjaju veliku pažnju razvoju situacije u svojoj zemlji i daju svoj doprinos u borbi protiv virusa. Na primer, oni su dali donacije nekim institucijama u svojim rodnim mestima. Ali među Kinezima koji žive, rade i studiraju ovde, ne postoji veliki broj koji su iz grada, iz provincije, iz grada Vuhana", rekla je ambasadorka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kinezi poštuju mere srpske vlade za kontrolu koronavirusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2020

Kineski građani koji žive u Srbiji poštuju sve mere srpske strane za kontrolu koronavirusa, izjavila je ambasadorka Kine Čen Bo i dodala da nema mnogo onih koji su iz Vuhana, žarišta epidemije..."Cela Kina se bori protiv virusa. Borba protiv virusa je najvažnija, najveći zadatak kineske vlade....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.