Kineski predsednik upozorio na novi talas epidemije korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2020, 12:27

Kineski predsednik upozorio na novi talas epidemije korona virusa

Kina, u kojoj je epidemija koronavirusa prošla, donela je nove mere kako bi sprečila da prenosioci virusa bez simptoma izazovu drugi slučaj infekcije.

Kineski predsednik Si Đinping upozorio je na nove teškoće i izazove i rizik od drugog talasa zaraze. Kina zbog toga uvodi nove mere.

Si Điping je u sredu, na sednici vrhovnog tela Kineske komunističke partije - Stalnog odbora politbiroa rekao da se, usled rastućih pritiska na svetsku ekonomiju, nestabilni i nesigurni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << faktori povećavaju.

- Nove teškoće i izazovi su se pojavile zbog obnove i pokretanja rada u Kini i ekonomskog i društvenog razvoja - rekao je Si.

On je tražio od nadležnih da pažljivo nadgledaju uvezene slučajeve iz inostranstva i spreče izbijanje novog talasa zemlji.

Iako broj novozaraženih opada od vrhunca u februaru, kada je Kina izolovala nekoliko gradova, vlasti pozivaju na kontinuiran oprez zbog straha od novog talasa zaraze.

Od 63 nova slučaja, 61 su putnici koji dolaze u Kinu iz inostranstva.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.