Kidnapovan direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici Alen Tahirović

Izvor: SandzakPress.net, 05.Mar.2021, 11:44

Kidnapovan direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici Alen Tahirović

Ovih dana Sjenicu potresa vijest o kidnapovanju direktora Poljoprivredno-tehničke škole u Sjenici Alena Tahirović. Kako nam je i sam Tahirović  potvrdio njega su 01. 03. 2021. godine kidnapovali Asim Hodžić zvani Aki, Izo Latović i Enes Gonjanin. Tahirović navodi da su ga prvo namamili, potom udarcima fizički onesposobili i prisilno odveli u kuću Iza Latovića gdje su ga nekoliko sati maltretirali, stavljajući mu do znanja da će ga likvidirati ukoliko se ne povinuje njihovim zahtjevima. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << oslobađanja, Alen Tahirović je slučaj prijavio policiji, a krivična prijava je podnijeta samo protiv Asima-Akija Hodzića za nezakontio lišenje slobode Alena Tahirovića. Inače dvojica napadača kao i napadnuti direktor, članovi su političke partije SDP Rasima Ljajića. Sukob je između njih nastao zbog, kako tvrde upućeni, unutar stranačke borbe između određenih kriminalnih struktura koje rukovode ovom strankom i drugih članova koji se ne slažu sa kriminalom koje sprovodi trojka napadača. – Oni su htjeli da imaju primat u SDP-u, nas nekih 10-tak obrazovanih ljudi smo se pobunili i tražili smo da se formira novi organ upravljanja i da se naš glas čuje, a ne samo njihov. Mi smo loš rezultat imali upravo zbog njih na izborima. Mi smo imali situaciju da nas prozivaju po kriminalu jer su oni vodili glavnu riječ u stranci. To je osnovni razlog. Tahirović kazao sumnja da će nadležni organi išta uraditi jer spomenuta trojka ima veze u policiji i tužilaštvu. – Oni imaju veze u policiji sigurno, to je očigledno. Svašta nešto je tu uvezano. Kako saznajemo Asim-Aki Hodzić je blizak saradnik bivšeg ministra Rasima Ljajića, njegov savjetnik u Ministarstvu za trgovinu i njegov glavni čovjek u Sjenici. Tahirović je istakao i da je nakon kidnapovanja imao razgovor sa Ljajićem koji je ovakav čin na riječima osudio, ali on dodaje da mu to nije dovoljno i da očekuje Ljajićevu reakciju prema njima. – Oni su tražili od mene da budem njihov politički rob, da budem njihov rob u svakome smislu. Da nisam progovorio o ovome što se desilo oni bi uspijeli u tome. Iz Tužilaštva su potvrdili da im je prijavljen slučaj kidnapovanja i prebijanja Tahirovića i da se na slučaju radi, te da će optuženi biti saslušani. Dopis o ovom slučaju smo uputili u Policijskoj upravi kao i SDP-u, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Izvor: SANA Rasim Ljajić i Asim Hodžić Alen Tahitović, Asim Hodžić, Nermin Kamberović Senad Mahmutović, Meho Mahmutović i Asim Hodžić Asim Hodžić, Senad Mahmutović i Nermin Kamberović Senad Mahmutović i Izo Latović Asim Hodižić i Izo Latović Alen Tahirović The post Kidnapovan direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici Alen Tahirović appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Ramo Tahirović nakon otmice sina: Mafijaško-kukavički čin koji neće proći nekažnjeno

Izvor: SandzakPress.net, 05.Mar.2021

Povodom fizičkog napada na direktora Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici i funkcionera Sandžačke demokratske partije Alena Tahirovića, koji se desio 1. marta naveče kada je na silu odveden i tri sata maltretiran od strane poznatih lica, na društvenim mrežama se danas oglasio njegov otac...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.