Kažu da ZIMA ubija viruse, ali niko ne kaže OVO! Polovina Srba u ZDRAVSTVENOM RIZIKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2018, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažu da ZIMA ubija viruse, ali niko ne kaže OVO! Polovina Srba u ZDRAVSTVENOM RIZIKU

Vest o mogućim opasnostima lekova za pritisak doslovno je sledila pola Srbije koja pati od hipertenzije. Na sve to je stiglo i pravo zahlađenje, pa se za samo nekoliko dana temperatura u zemlji spustila sa prolećnih 26 na samo jedan stepen

Ipak, srčani bolesnici ne treba da očajavaju, poručuju lekari. Promena vremena, koliko god da je nagla, prijaće i njima i svim drugim pacijentima u zemlji.

- Srčani bolesnici samo treba da se pridržavaju terapije koju im je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prepisao lekar. Zbog pada temperature, koja je i očekivana za ovo doba godine, neće biti virusa. Dovoljno je da se građani redovno hrane i da imaju redovan san, pa će se njihov organizam normalno adaptirati na ovo zahlađenje - poručuje lekar opšte prakse dr Dragan Miljković, prenosi Republika.

On savetuje građanima i da se u narednom periodu vakcinišu protiv gripa, a da kvalitetnom ishranom ojačaju imunitet do sredine decembra i tako se pripreme za pravu zimu.

- Otpornost organizma stvara se u crevima. Zato se u narednih mesec dana hranite jače, unosite puno vitamina i proteina, a mogu biti korisni i suplementi sa cinkom i selenom, koji jačaju imunitet i smanjuju intenzitet i trajanje simptoma prehlade i gripa - ističe Miljković.

Jedino što se srčanim bolesnicima ne preporučuje, čak i ako nemaju tegobe, jeste veća fizička aktivnost u hladnim danima, pa čišćenje snega, kada ga bude više, ipak treba prepustiti nekome drugom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.