Katolička crkva: Lojalni smo Komunističkoj partiji

Izvor: B92, 23.Sep.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katolička crkva: Lojalni smo Komunističkoj partiji

Kineska katolička crkva potvrdila je svoju lojalnost vladajućoj Komunističkoj partiji.

Istovremeno je pozdravila značajan sporazum koji je sa Vatikanom postigla o imenovanju novih biskupa.

Kineska katolička crkva je saopštila da će "istrajati na putu socijalističkog društva, pod rukovodstvom Kineske komunističke partije", prenosi Rojters.

Katolička crkva Kine ističe svoju "duboku ljubav prema otadžbini" i "iskrenu podršku sporazumu s Vatikanom", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izrazivši nadu da će se odnosi između Kine i Vatikana dodatno poboljšati.

Vatikan je juče s Kineskom katoličkom crkvom potpisao sporazum kojim joj daje dugo željenu i odlučujuću reč kad je reč o imenovanju biskupa u Kini.

Oko 12 miliona kineskih katolika podeljeno je između Crkve, diskretno lojalne Vatikanu, i Katoličkog patriotskog udruženja koje je pod nadzorom države, napominje britanska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.