Katastrofa: Svi pacijenti umrli. Vlasti kopaju masovne grobnice

Izvor: B92, 15.Jan.2021, 09:23

"Katastrofa: Svi pacijenti umrli. Vlasti kopaju masovne grobnice"

Guverner najveće brazilske države Amazonas Vilson Lima proglasio policijski čas zbog izveštaja o velikom povećanju broja smrti povezanih sa koronavirusom.

On je izjavio i da je celo jedno bolničko krilo pacijenata umrlo nakon što mu je ponestalo kiseonika za respiratore, javlja ''Gardijan''.

Guverner Lima je proglasio policijski čas od 19 do 6 sati ujutru.

Manaus, najveći grad u Amazoniji, bio je jedno od mesta koja je najviše pogodio prvi talas epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošlog aprila, a vlasti su bile prinuđene da kopaju masovne grobnice za mrtve, navodi britanski list.

"U stanju smo krajnje katastrofe ... poput zemlje koja je u ratu - i izgubila", rekao je tada Lima.

Kako navodi ''Gardijan'', 22. decembra u celom gradu Manausu bilo je 39 sahrana, dok je u sredu oboren novi rekord četvrti dan zaredom sa 198 sahrana.

U subotu je bilo 130 sahrana, u nedelju 144, u ponedeljak 150, a u utorak 166, dodaje londonski list.

"Ove brojke pokazuju kristalno jasno da smo svedoci eksplozije smrtnosti kovida 19, koja je čak veća od one iz prvog talasa", rekao je Lima.

Izveštaji u brazilskim medijima u četvrtak kažu da je nekoliko javnih bolnica potpuno ostalo bez kiseonika.

Državni zvaničnici najavili su da će započeti evakuaciju nekih pacijenata u druge države na lečenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA NE PRESTAJE DA PUNI GROBLJA: Svi pacijenti umrli, lokalne vlasti očajne, kopa se masovna grobnica

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021

Guverner najveće brazilske države Amazonas Vilson Lima proglasio policijski čas zbog izveštaja o velikom povećanju broja smrti povezanih sa koronavirusom....On je izjavio i da je celo jedno bolničko krilo pacijenata umrlo nakon što mu je ponestalo kiseonika za respiratore...Guverner Lima je proglasio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.