Katalonija ipak neće ublažiti restriktivne mere u ponedeljak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 17:35

Katalonija ipak neće ublažiti restriktivne mere u ponedeljak

Španski region Katalonija neće ublažiti restriktivne mere u ponedeljak, kao što je prvobitno planirano, zbog povećanja broja novoobolelih, saopštili su zvaničnici.

Ovakva odluka podstakla je neka skijališta da odlože otvaranje koje je najavljeno za sledeću nedelju, preneo je Rojters.

Katalonija je planirala da otvori skijališta nakon neradnog praznika 8. decembra, ali je to sada odloženo dok mere protiv korona virusa ne budu ublazžne, između ostalog, navode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz kompanije koja je operator skijališta u regionu.

Privatna skijališta još uvek nisu donela odluku o otvaranju, saopštila je portparolka regionalne federacije skijališta.

Sledeća faza podrazumeva da kafićima i restoranima bude dozvoljeno da prime više mušterija u zatvorenim delovima objekata. Tržni centri bi u ovoj fazi moglo ponovo da se otvore, dok bi zabrana putovanja izvan mesta prebivališta tokom vikenda bila ukinuta.

Zimska sezona skijanja postala je izvor tenzija medju evropskim zemljama. Neke države EU dozvolile su otvaranje skijališta, dok neke, poput Francuske, nisu i planiraju da uvedu provere na granicama kako bi sprečile ljude da odlaze na skijanje.

Regionalne vlasti u Španiji zadužene su za uvođenje lokalnih restrikcija u okviru nacionalnih smernica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.