Kapitalni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi u Zemunu i naredne godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 15:15

Kapitalni radovi na saobraćajnoj infrastrukturi u Zemunu i naredne godine

Rekonstrukcija ključne zemunske saobraćajnice, koja i samim nazivom to dokazuje, Glavne ulice, planirana je za proleće 2023. godine.

Sekretarijat za investicije Grada Beograda izdvojio je značajna sredstva i dokumentacijom su obuhvaćene ulice Avijatičarski trg i Glavna, odnosno ceo potez od Karađorđeve ulice do Trga Branka Radičevića.

Saobraćajnice se nalaze u okviru kulturno-istorijske celine "Staro gradsko jezgro Zemuna" i oivičene su sa obe strane zgradama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od velikog značaja.

Uređenje je predviđeno u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara. Kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena, sa urađenim pločama za slepe i slabovide.

Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama, a planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama, što će uz proširenje postojećih traka i trotoara obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza.

''Insistiraćemo da se radi u dve smene, i vikendom kako bi se smanjio predviđeni rok za izvođenje radova, koji je okvirno 240 dana. Važno je da radovi budu izvedeni kvalitetno i da na građane u dnevnoj rutini što manje utiče ovaj zahtevan projekat. Sa stručnjacima saobraćajne struke radićemo na optimalnom rešenju funkcionisanja javnog saobraćaja, jer skoro sve gradske linije, kao i autobusi ka Novom Sadu prolaze Glavnom ulicom'', rekao je predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević, naglasivši da su rekonstrukcije vitalnih ulica na kompletnoj teritoriji Zemuna preko potrebne, jer je saobraćajna komunikacija neophodna za normalno funkcionisanje i stanovništva i privrede.

Pored ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u ovoj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Predviđena je rekonstrukcija kišne kanalizacije i vodovodne mreže, zamena rasvete novim LED svetiljkama, ali i delimična rekonstrukcija kanalizacije. Biće postavljena nova svetlosna i vertikalna signalizacija, kao i zaštita postojeće toplovodne mreže.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Glavne ulice: Traži se optimalno rešenje funkcionisanja javnog saobraćaja

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 14:51

Rekonstrukcija ključne zemunske saobraćajnice, koja i samim nazivom to dokazuje, Glavne ulice, planirana je za proleće 2023. godine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.