Zatraženo ponovo ustavno puštanje Kapetana Dragana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatraženo ponovo ustavno puštanje Kapetana Dragana

Slađana Čanković, advokat Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, zatražila je od suda da njen branjenik bude pušten na slobodu nakon odslužene dve trećine zatvorske kazne.

Čanković je za hrvatski portal Dnevnik izjavila da je zahtev za uslovno otpuštanje Vasiljkovića podnela pre otprilike mesec dana.

Krajem prošle godine Županijski sud u Varaždinu odbio je predlog da Dragan Vasiljković, bude uslovno pušten iz zatvora.

Vasiljković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zatvorsku kaznu od 13,5 godina izdržava u zatvoru u Lepoglavi zbog zločina počinjenih u Kninu i Glini tokom proteklog rata.

Vasiljković je u junu 2018. pravosnažno osuđen na 13,5 godina, a budući da mu je u vreme izdržavanja kazne uračunato ono provedeno u ekstradicionom zatvoru u Australiji i u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, stekli su se formalni uslovi za njegovo puštanje na slobodu.

U novembru prošle godine Centar za dijagnostiku u Zagrebu, Zatvor u Lepoglavi i Državno tužilaštvo su bili protiv prevremenog oslobađana Vasiljkovića zbog toga što je, kako se navodi, on tek započeo izdržavanje kazne, a i dalje negira krivicu za dela zbog kojih je osuđen.

Vasiljković bi iz zatvora trebalo da izađe 28. marta naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kapetan Dragan podneo novu molbu za uslovni otpust

Izvor: B92, 03.Sep.2019

Zagreb -- Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, podneo je novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi...On izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj...Molbu je preko svojih advokata iz Hrvatske...

Nastavak na B92...

'Kapetan Dragan' zatražio uvjetni otpust

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2019, 07:57

Dragan Vasiljković, poznatiji kao "kapetan Dragan", osuđen u Hrvatskoj za ratne zločine nad ratnim zarobljenicima i civilnim stanovništvom, zatražio je uvjetni otpust. On u zatvoru u Lepoglavi služi kaznu od 13,5 godina zatvora, a molbu je uputio nakon što je odslužio dvije trećine kazne, javlja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.