Kapetan Dragan podneo novu molbu za uslovni otpust

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan Dragan podneo novu molbu za uslovni otpust

Zagreb -- Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, podneo je novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi.

On izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Molbu je preko svojih advokata iz Hrvatske podneo Županijskom sudu u Varaždinu, rekao je za Tanjug Vasiljkovićev advokat iz Beograda Dragan Palibrk.

Vasiljkoviću kazna inače ističe 20. marta 2020. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

Njemu je jedna molba za uslvnu slobodu već odbijena u novembru prošle godine.

Prema proceduri, sud pre odlučivanja o molbi, treba zahteva mišljenje zatvora u Lepoglavi u kojem Vasiljković služi kaznu, a kako je Tanjug već izveštavao, njemu su u tom zatvoru u više navrata uskraćivane posete advokata, sveštenika, a bio je i u samici zbog navodnog kršenja disciplinskih pravila u zatvoru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.