Kanjiža: U školi zamenjen krov na sali za fiskulturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanjiža: U školi zamenjen krov na sali za fiskulturu

U Osnovnoj školi u Kanjiži zamenjen je krov na sali za fiskulturu. Reč je o investiciji vrednoj gotovo tri miliona dinara. Sredstva za realizaciju projekta obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" u Kanjiži ima pet objekata. Na sali za fizičko vaspitanje koja pripada jednom od njih, bila je neophodna hitna rekonstrukcija krova.

Radovi su završeni krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << januara i početkom februara, za deset dana.

"Kanjiška deca ovom popravkom imaju mnogo bolje uslove i naravno i mi smo mnogo mirniji, jer naša sala više ne prokišnjava, ne propada dalje. Sada nam ostaje samo to da nastavimo ono što smo počeli i da obnavljamo i dalje naše objekte", kaže Zoltan Sepeši, direktor Osnovne škole, Jovan Jovanović Zmaj, Kanjiža.

"Ima još dva projekta koja podržava pokrajinski sekretarijat, jedan je nabavka muzičkih instrumenata koji su tu prikazani, drugi naš projekat jeste nabavka interaktivnih tabli koji je sad u toku", navodi.

Ulaganje u obrazovne institucije jedan je od prioriteta, ali kada je reč o projektima koji podrazumevaju novčane iznose od nekolko miliona dinara, neophodna je podrška resornog Sekretarijata, kažu u lokalnoj samopuravi.

"Mi na lokalu nemamo dovoljno sredstava za ulaganja, zato nam je jako važno da sarađujemo sa pokrajinskim sekretarijatom i vladom. Zahvalan sam što su oni obezbedili ova finansijska sredstva za našu školu", ističe Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Pored popravke zgrada prioritet je i opremanje školskih ustanova, kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje.

"Škola je uspešna u apliciranju, kao što vidimo i čujemo i trudimo se i dalje da izlazimo u susret ovoj školi i da se nastave radovi na popravci kako na fiskulturnoj sali, tako i ostali radovi. Znamo u centralnoj zgradi takođe je potrebna popravka sanitarnih čvorova. Naravno, pokrajina će i tu izaći u susret", kaže Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Prioritet Pokrajinskog sekretarijata za ovu godinu jeste opremanje obrazovnih ustanova u Vojvodini.

Za nabavku interaktivnih tabli izdvojeno je 70 miliona dinara.

Isti iznos biće obezbeđen i za nabavku nameštaja, informatičke i druge opeme neophodne za bezbednost dece.

"Konkurs je u toku i nadam se da ćemo uspeti da pokrijemo potrebe. Prethodnih godina ulagali smo u obnavljanje zgrada i to sada nije u planu, ali jednim rebalansom budžeta ili iz tekuće budžetske rezerve moći ćemo u hitnim slučajevima izdvojiti sredstva i za rekonstrukciju školskih objekata", rekao je Njilaš.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.