Izvor: Beta, 27.Avg.2018, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandić Tačiju: Omogućite Srbima iz Djakovice da posete crkvu

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić pozvala je predsednika Kosova Hašima Tačija da omogući Srbima iz Djakovice da ove godine posete crkvu."Ovom prilikom molim Vas da se lično angažujete kako bi Srbi iz Djakovice 28. avgusta 2018. godine, mogli da posete crkvu i svoje kuće i da ne budu izloženi poniženju kao prethodne godine", navela je Kandić u otvorenom pismu u dnevnom listu "Danas" od ponedeljka.Ona je u pismu navela da Tačijevo zalaganje za pomirenje Srba i Albanaca i za "multietničku državu Kosovo" ima podršku medjunarodne zajednice i civilnog društva, ali da nailazi na nevericu kod kosovskih Srba koji žive u Srbiji.Kandić je u kratkom tekstu pomenula i kako je 13. juna 1999. bila u Djakovici, kako je gledala uplašene Albance od srpske policije i lekare koji su prikupljali novac da policiji i paramilitarcima plate za život, da je ona pomogla koliko je mogla i da nikada nije dobila "veće hvala".
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kandić Tačiju: Omogućite Srbima iz Đakovice da posete crkvu

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić pozvala je predsednika Kosova Hašima Tačija da omogući Srbima iz Đakovice da ove godine posete crkvu..."Ovom prilikom molim Vas da se lično angažujete kako bi Srbi iz Đakovice 28. avgusta 2018. godine, mogli da posete crkvu i svoje kuće i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.