Kampanja Nesalomivi za očuvanje mentalnog zdravlja stanovništva (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 13:36

Kampanja "Nesalomivi" za očuvanje mentalnog zdravlja stanovništva (AUDIO)

Hemofarm fondacija je,u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Beogradu i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, pokrenula nacionalnu kampanju "Nesalomivi" sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja ljudi, borbu protiv rastuće depresije i stigme koja prati obolele.

Za Povodom govori direktorka specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” u Vršcu dr Tatjana Voskresenski.

O tome kako su ove teške dve pandemijske godine ostavile traga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (porast mentalnih poremećaja) na mentalno zdravlje stanovništva, (5 odsto stanovništva boluje od depresije) i prognozama da će one zauzimati sve više mesto na listi oboljenja, o načinima lečenja i drugim relevantnim stvarima, pronaćićete u prilogu.

Cilj pomenute kampanje je da osobe koje pate od depresije pronađu podršku u okviru ovog projektom (SOS telefon). Razlozi su rfazni ali najčešći razlog je usamljenost, bračni i porodični problemi, nasilje u porodici, saveti u vezi sa lekovima, vakcinacije, ličnih problema, savetima u vezi same pandemije i njenih posledica.

Brojevi SOS linija su 0800001, 0800002 ili e-mail: podrska@nesalomivi.rs a sve informacije u vezi sa temom i ovim razgovorom mogu se pronaći na veb sajtu nesalomivi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.