Kamioni i dalje usporeno ka Mađarskoj i Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamioni i dalje usporeno ka Mađarskoj i Hrvatskoj

Višesatnih zadržavanja kojih je tokom vikenda i početkom nedelje bilo na teretnim terminalima ima i danas, saopštili su iz Uprave carina, a to je, kako navode, posledica usporene dinamike kojom rade pogranični organi susednih zemalja, pre svega Mađarske i Hrvatske.

To, kako kaže, dovodi do čestih zastoja, naročito u teretnom saobraćaju, gde se, recimo, na Horgošu čeka pet sati, iako na našoj strani formalnosti traju u proseku dva i po minuta, ali je međuzona konstantno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puna i to onemogućava da se saobraćaj na izlaznim termina odvija brže.

Na Horgošu je, navodi se u saopštenju Uprave carina, tokom noći je iz zemlje izašlo 317 kamiona.

Na Kelebiji je kolona kamiona duga oko kilometar i po, međutim i na ovom terminalu se na prelazak u susednu državu takođe čeka oko pet sati.

I na granici sa Hrvatskom saobraćaj se tokom noći odvijao otežano i usporeno. Na Batrovcima je kolona kamiona na izlazu duga oko dva kilometra, a prosečno vreme zadržavanja je oko dva i po sata. Toliko se čeka i na izlaznoj strani Šida, dok je na ulaznoj strani čekanje na prelazak granice oko sat vremena.

Juče je bilo problema i na graničnom prelazu Bogojevo, gde su se kamioni na izlazu iz naše zemlje zadržavali oko dva sata. Od jutros je situacija normalizovana i nema nikakvih zadržavanja.

Na Terminalu Gradina kamioni se na izlazu zadržavaju do sat vremena, dok na Preševu i Gostunu nema zadržavanja ni u teretnom, ni u putničkom saobraćaju, saopštili su iz Uprave carina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.