Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2017, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kaldera Company" - U rangu sa svjetskim renomiranim proizvođačima

LAKTAŠI - Tim inženjera iz preduzeća "Kaldera Company" iz Laktaša razvio je i usavršio srednjenaponska postrojenja za primarnu distribuciju električne energije, koja su testirana u međunarodno akreditovanoj laboratoriji, čime su svrstani u rang svjetskih renomiranih proizvođača u sektoru elektroenergetike.

Njihov visokoobrazovani kadar razvio je ćelije 12kV i 36kV, koje su trenutno u završnoj fazi testiranja.

Takođe, ovaj tim proizveo je jedan od najsavremenijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sistema za ispaljivanje protivgradnih raketa, čime su, kako poručuju, pokazali da domaće kompanije mogu proizvoditi i najsavremenije sisteme.

Osnovano 1991. godine, uspješno posluje kao proizvodno-uslužno preduzeće u sektorima elektroenergetike i telekomunikacija, uključujući očuvanje prirodnih resursa i prevenciju zagađenja.

Od osnivanja je u vlasništvu Milenka Čičića i trenutno zapošljava 180 radnika, koji dugogodišnjim iskustvom, znanjem i kvalitetom izvršavaju sve planirane zadatke.

"Znamo da su zaposleni naš glavni strateški resurs i obavezujemo se da ih zaštitimo i podstičemo da ostvare maksimum svojih potencijala, budući da je to ključni faktor održive konkurentske prednosti. Redovno ulažemo u edukaciju i stručno usavršavanje kadrova. Zaposlene tretiramo kao partnere i oni se ponašaju kao partneri, što doprinosi uspješnom ostvarivanju visoko postavljenih ciljeva", poručuju iz "Kaldera Companyja".

Kažu kako je njihova misija ne samo da odgovore na potrebe svojih potrošača, već i da konstantno streme ka višem i boljem kvalitetu, te da ostanu najbolji i opravdaju svoj prestiž.

"Zaposleno osoblje i vlasnik svoje interese ostvaruju kroz postizanje potpunog zadovoljstva kupaca i krajnjih korisnika proizvoda i usluga, uz zadovoljavanje potreba društvene zajednice i interesa poslovnih partnera u tržišnom konceptu poslovnih odnosa", kažu u ovom preduzeću.

Inače, u pitanju je "Siemensov" licencirani proizvođač srednjenaponskih postrojenja, a pored njih uspješno sarađuju sa svjetski priznatim kompanijama ABB i "Schneider Electric", s kojima je uspješno realizovan niz zajedničkih projekata, a postoje i značajni projekti u fazi realizacije.

"Kaldera Company" je u učestvovala u izgradnji i rekonstrukciji više trafo-stanica (TS), čiji je investitor "Elektroprenos Banjaluka", a s ciljem obezbjeđenja veće stabilnosti i pouzdanosti u napajanju električnom energijom.

Izgrađena je i u rad puštena TS Laktaši 2, čime industrijska zona u Aleksandrovcu može da primi nove firme, te osnaži privredu opštine, kao i privredu RS i BiH. U ovoj godini uspješno je okončana rekonstrukcija TS Bileća, izgradnja TS Gradiška 2, te isporuka srednjenaponskog postrojenja za rekonstrukciju TS Nevesinje. U fazi realizacije je adaptacija TS Pale.

Trenutno je veliki broj kadra angažovan na proizvodnji ćelija srednjeg napona za TS Gradiška 1, TS Kozarska Dubica, TS Banjaluka 9 i TS Prijedor 1. Riječ je o višemilionskim ugovorima potpisanim s "Elektroprenosom BiH".

U segmentu izgradnje i rekonstrukcije dalekovoda, njihovi željezno-rešetkasti stubovi predstavljaju značajan proizvod u zemlji i inostranstvu, što potvrđuje uspješna izgradnja dalekovoda Kotor Varoš - Ukrina, te upravo započeta izgradnja dalekovoda Gacko - Nevesinje i voda TS Prijedor 5 - RTS Kozarac.

"Kaldera Company" proizvodi i srednjenaponsku opremu za male i srednje hidroelektrane, čemu svjedoči uspješno realizovana izgradnja male hidroelektrane Mesići, a u izgradnji je i hidroelektrana Bogatići Nova na rijeci Željeznici u opštini Trnovo.

Naziv: "Kaldera Company"

Sjedište: Laktaši

Osnovano: 1991.

Djelatnost: Proizvodnja uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije

Broj zaposlenih: 180

Kontakt: www.kalderacompany.com, 051/580-654, 580 625

O projektu

Projekat "50+" pokrenuli su "Nezavisne novine" i Privredna komora Republike Srpske, a u okviru Projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje".

On će trajati tokom 2017. godine, a planirano je kontinuirano predstavljanje uspješnih preduzeća koja posluju u Republici Srpskoj, a zapošljavaju 50 i više radnika.

Cilj projekta je predstaviti što više pozitivnih primjera kako bismo podstakli investicije i razvojne programe i kako bi javnost bila upoznata s poslovnim mogućnostima, proizvodnim asortimanom ili uslugama koje pružaju domaće kompanije. Biće predstavljena prirodna bogatstva, kao i turistički potencijali. Projekat su podržali grad Prijedor i opština Derventa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.