Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2017, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako vratiti datoteke izgubljene tokom cut/paste prenosa?

Premiještanje pojedinačnih datoteka ili čitavih foldera može da zakaže iz brojnih razloga. Evo kako možete da pokušate da vratite datoteke koje ste izgubili nespretnim prenosom preko cut/paste funkcija.

Jedan od primjera je premeštanje 75GB datoteka iz foldera A u folder B. Prenos je propao i u folderu B nalazi se samo 25GB, dok folder A više ne sadrži ništa. Pogled na kapacitet hard diska prikazaće da je ostao isti, a ne manji za 50GB - što znači da su datoteke i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dalje tu negdje!

Za početak ne treba paničiti jer postoji vjerovatnoća da izvršite pretragu i pregled datoteka pomoću njihovih imena.

Još jedna opcija je i otvaranje Start menija i pokretanje Run funkcije. Sve što treba da uradite jeste da u novootvoreni Run prozor ukucate %temp% i pritisnete Enter na tastaruti, čime ćete otvoriti privremeno smještene datoteke.

Postoji vjerovatnoća da su neki folderi sakriveni i da ih treba prikazati odlaskom na Tools > Folder Options > View, gdje ćete označiti Show hidden files u okviru Explorera.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kako vratiti datoteke izgubljene prilikom copy/paste

Izvor: Radio 021, 24.Sep.2017

Premeštanje pojedinačnih datoteka ili čitavih foldera može da zakaže iz brojnih razloga. Evo kako možete da pokušate da vratite datoteke koje ste izgubili nespretnim prenosom preko cut/paste funkcija...Jedan od primera je premeštanje 75GB datoteka iz foldera A u folder B. Prenos je propao i u...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.