Kako su šefovi SIEPA trošili pare: Bahanalije na žurki

Izvor: Blic, 29.Mar.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su šefovi SIEPA trošili pare: Bahanalije na žurki

U krivičnoj prijavi protiv direktora državne SIEPA do detalja je opisan niz zloupotreba, kao i načini na koji su formirani lažni ugovori, višestruko fakturisane usluge, pa čak i žurke predstavljane kao kongresi. Jasna Matić

Zbog malverzacija u Agenciji za strana ulaganja i promociji izvoza Srbije (SIEPA), u pritvoru do 30 dana su bivša direktorka i ministarka za telekomunikacije Jasna Matić, kao i troje bivših rukovodilaca te agencije: Božidar Laganin, Vesna Perić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Bojan Janković.

U krivičnoj prijavi koju je podnelo Ministarstvo privrede, navodi se niz nepravilnosti i bahaćenje rukovodilaca državne agencije, koja je godišnje iz budžeta dobijala između četiri i pet miliona evra.

- U prijavi se navodi da su rukovodioci SIEPA organizovali gala žurku na kojoj su trošena najskuplja pića. Kada je sve završeno i plaćeno, taj trošak su morali nekako da predstave. Bahaćenje na proslavi, sa skupim šampanjcima i alkoholnim pićima, fakturisali su kao kongres - kaže izvor „Blica”.

U prijavi je opisan i sistem višestrukog fakturisanja postavljanja štandova SIEPA na sajmovima.

- Štand je prvo plaćen najmanje 10 puta više od realne cene - ističe izvor „Blica”.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bahato: Šefovi SIEPA trošili pare na žurkama

Izvor: Press, 29.Mar.2014

Zbog malverzacija u Agenciji za strana ulaganja i promociji izvoza Srbije (SIEPA), u pritvoru do 30 dana su bivša direktorka i ministarka za telekomunikacije Jasna Matić, kao i troje bivših rukovodilaca te agencije: Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković.. U krivičnoj prijavi koju je podnelo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.