Kako se pravilno unosi mineral zadužen za imunitet, metabolizam i rast?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2021, 10:57

Kako se pravilno unosi mineral zadužen za imunitet, metabolizam i rast?

Mnogi važni procesi u telu zahtevaju cink. Ovaj esencijalni mineral je potreban za sintezu DNK, zarastanje rana, zgrušavanje krvi, imunitet, metabolizam i rast. Vaša sposobnost ukusa i mirisa takođe se oslanja na cink.

Preskočite suplemente i potražite ovu hranu punjenu cinkom u svojoj ostavi.

Namirnice bogate cinkom: crveno meso, piletina, ostrige, tofu, orašasti plodovi i semenke, mahunarke, jogurt, mleko, sir, žitarice (celo zrno) i pečurke.

Cink >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je mineral u tragovima, tako da su našem telu potrebne samo male količine, tako da je dovoljno da koristite ovih 9 namirnica i suplementi vam neće ni trebati.

To takođe znači da je nedostatak cinka retkost, posebno ako jedete raznovrsnu hranu, ali vegetarijanci, trudnice, ljudi sa digestivnim poremećajima kao što su Kronova bolest ili ulcerozni kolitis, ili oni sa hroničnom zloupotrebom alkohola su u većem riziku od neadekvatnog unosa cinka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.