Kako je ova prabaka od 106 godina postala slavna kuvarica na Jutjubu?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2017, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je ova prabaka od 106 godina postala slavna kuvarica na Jutjubu?

Na Jutjubu možete da naučite bukvalno sve – uključujući i to da od stogogodišnjakinje naučite kako da spremite piletinu s lubenicom i kajganu od jaja emua.

Video sa kajganom od emuovih jaja je jedan od dvestotinjak videa na Jutjub kanalu stošestogodišnjakinje Mastaname, pod nazivom Country Foods, i ova indijska prabaka ne pokazuje nikakve znake posustajanja.

Pre nešto malo više od godinu dana, Mastanamin praunuk, Kare Laksman, je rešio da promeni fokus svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne toliko popularnog kanala sa hranom, tako što će staviti akcenat na njene tradicionalne recepte, a internet je izgleda odreagovao tako što je čitavoj njihovoj porodici bacio kosku.

- Naš prvi video sa njom je bio hit i imao je 3 miliona pregleda. Postavili smo još jedan video pod nazivom „Bakin recept za piletinu s lubenicom", koji je takođe postao viralan. Nismo mogli da verujemo da je ovaj video sa receptom imao 8 miliona pregleda - kaže Širnat Redi, Laksmanov kreativni partner.

- Zaista postoji neka magija u njenim receptima i hrani koju priprema... a zahvaljujući Jutjubu, svoju strast može da podeli sa čitavom planetom.

Mastanama je ljupka i šarmantna, i priprema sve, od tradicionalnih karija, do sopstvene varijacije Kentaki Frajd Čiken piletine, pričajući u kameru o svom životu, dok priprema ognjište na kome sprema sva svoja jela (Neki od videa imaju engleske titlove, neki ne – ali nisu uvek ni potrebni).

Kanal Country Foods je izgleda samo još jedno novo poglavlje u Mastanaminom neobičnom životu. Prema The Better India, udala se u 11. godini, a u 22. je postala udovica i samohrana majka petoro dece. Izgubila je četvoro dece u epidemiji kolere, ali je nastavila da ide dalje, radila na poljima u svom malom selu, bila kuvarica u hotelu i, u 105. godini, ponovo postala nadničarka.

- Moj muž je bio fin čovek. Ponekad mi nedostaje - kaže ona u videu o svom životu.

- Pre nego što je umro, pitala sam ga, 'Imamo petoro dece, kako da opstanem bez tebe?' Uzeo me je za ruku i rekao mi, 'Ti si veoma inteligentna i hrabra žena. Preživećeš.

Nije imao predstavu koliko je bio u pravu, po svakom pitanju. Sada je vreme da učinite nešto sa svim tim silnim emuovim jajima koje ste nagomilali u frižideru – više nemate izgovora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.