Kako god bilo, to je pozitivno

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 14:04

"Kako god bilo, to je pozitivno"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je: "Pozitivno to što je ponovo počeo dijalog (sa Prištinom) kako god bio težak i nekonstruktivan".

Brnabićeva je za televiziju Hepi izjavila: "Koliko god bio mučan i težak, to je jedina kakva-takva bezbednost koju imaju Srbi na Kosovu i Metohiji".

"Kako god bilo to je pozitivno. Ono što je negativno je da ljudi koji vode privremene institucije u Prištini, pre svega (kosovski premijer) Aljbin Kurti nemaju ni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minimum prostora za razgovor ni nove sporazume. Zato što on, čovek, ako se uhvati za jednu reč i ako ta reč nije u deklaraciji, ona ne može da se usvoji", rekla je Brnabićeva.

Premijerka je navela da u odnosima sa Prištinom "ne zna šta drugo postoji osim dogovora".

Ocenila je i da je "naš evropski put ispravan", zato što sve što treba da se uradi na tom putu "je u interesu građana Srbije".

Prema njenim rečima, za to što se na tom putu ne napreduje brže nije kriva srpska vlast već "dvostruki standardi" nekih država članica EU.

"Odnos prema nacionalnim manjinama zameraju oni koji ne priznaju nacinalne manjine u svojim zemljama. Zemlja u kojoj ne postoji nacionalna manjina kaže, mogli bi to malo bolje. Nesaradnju sa Haškim tribunalom zameraju oni koji takođe ne sarađuju. Za nas postoje dvostruki standardi", rekla je Brnabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.