Kako će izgledati nova školska godina? Ministar odgovorio VIDEO

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 11:01

Kako će izgledati nova školska godina? Ministar odgovorio VIDEO

Nova školska godina počeće 1. septembra i oko toga nema brige, poručio je danas ministar prosvete Branko Ružić.

On je izrazio očekivanja da će školska godina otpočeti na regularan način, ističući važnost većeg obuhvata vakcinacije.

"Mislim da je to u interesu dece i roditelja, kao i prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja i moramo vrlo odgovorno tome pristupiti", rekao je Ružić za TV Prva.

Podsetio je i da je vakcinisano više od 50 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prosvetnih radnika i da je to dobar pokazatelj odgovornog ponašanja, ali i da ta brojka nije dovoljna.

Ružić kaže da je sigurno da će učenici od prvog do četvrtog razreda svaki dan ići u školu i navodi da će se razmotriti da li će se model nastave nijansirati.

"To zavisi od odgovornosti svih nas, kao i kakva će biti ocena referentnih ljudi koji daju preporuke", poručio je Ružić dodajući da je preporuka Kriznog štaba da nastava bude po modelu koji je bio u prethodnoj školskoj godini.

Ministar kaže i da onlajn nastava, ukoliko se ponovo bude primenjivala, ne bi trebalo da predstavlja problem, jer se, kaže, u kontinuitetu radi na procesu digitalizacije.

"Do kraja godine imaćemo još 20.000 opremljenih digitalnih učionica. Ideja je da imamo nacionalnu platformu koja će služiti za onlajn nastavu", naveo je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ružić: Školska godina od 1. septembra, tu nema brige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2021

Nova školska godina počeće 1. septembra i oko toga nema brige, poručio je danas ministar prosvete Branko Ružić...On je izrazio očekivanja da će školska godina otpočeti na regularan način, ističući važnost većeg obuhvata vakcinacije..."Mislim da je to u interesu dece i roditelja, kao i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.