Kada tajkun najavljuje socijaldemokratsku stranku

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada tajkun najavljuje socijaldemokratsku stranku"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema ništa protiv sastanka lidera opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i makedonskog premijera Zorana Zaeva.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

On je dodao da je veći problem to što je Đilas, koji je, kaže, najveći kapitalista, najavio formiranje socijaldemokratske stranke.

"To je cinizam", kaže Vučić.

Na pitanje novinara o susretu Đilasa i Zaeva, u ponedeljak u Skoplju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << te podpitanje "da li je to Skoplje postalo nova Budimpešta, odnosno centar za njegovo rušenje s vlasti", Vučić je rekao:

"Nemam ništa protiv toga. Video se on i sa Sandulovićem, to je valjda isto društvo... Bilo je još nekih kontroverznih biznismena tamo na večeri. Ali, to je sve u redu, normalno.. Sastaju se predstavnici vlasti sa opozicijom, vlast sa vlašću.. sta je sad tu čudno, sve je u redu".

Vučić je istakao da je problem što je Đilas najavio formiranje stranke socijaldemokratske orijentacije, što je, kaže, cinizam.

"Gde baš ti, kakav je to cinizam... Ti 500 miliona evra u prihodima imao, najgori kapitalsta i tajkuin, uništili radnike, opljačkali fabrike i oni će da formiraju socijaldemokratsku partiju...", konstatovao je Vučić.

Dodao je da, na kraju krajeva, naš narod odlučuje ko će da bude na vlasti, a ko u opoziciji.

"Tako da ljudi za to imaju priliku na izborima i o tome ću donositi uskoro odluku", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.