Kada slika oživi: Novi realistični doživljaj programa sa vaših velikih ekrana

Izvor: B92, 27.Dec.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada slika oživi: Novi realistični doživljaj programa sa vaših velikih ekrana

Više nismo samo svedoci digitalne revolucije nego i njeni stvaraoci i učesnici, a na svu sreću imamo uz sebe veliku kompaniju koja u korak prati naše potrebe i napredak u svetu modernih tehnologija.

Da je tehnologija u službi naših potreba govore i novi modeli televizora koje imamo prilike da vidimo na tržištu. Najsavremeniji Samsung QLED modeli su omiljeni među potrošačima i najtraženiji modeli trenutno na tržištu. Ono što ih čini jedinstvenim i nezamenljivim kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u pitanju gledanje televizije jeste nova tehnologija koja nam pomaže da sliku doživimo na potpuno drugačiji način.

Veliki format slike koju dobijamo na ekranu čija veličina prevazilazi sve koje smo do sada imali priliku da vidimo čini da ono što gledamo izgleda realističnije, pa zato i kažemo da je slika oživela. Veliki ekrani od 75 inča i više omogućiće vama i vašoj porodici da gledate program kao da ste u bioskopu. Zahvaljujući rezoluciji od čak nekoliko miliona piksela, Samsung QLED tehnologija ima moć da vas u potpunosti „uvuče” u radnju i uvede u filmski svet. I najmanji detalji, svaka bora i pegica, sada su vidljivi, što dodatno pojačava ekspresije likova, njihova osećanja i slojevitost radnje.

QLED televizori koriste ekskluzivnu Quantum Dot tehnologiju kompanije Samsung koja omogućava 100 odsto reprodukciju volumena boja. Ekskluzivna tehnologija sa nano tačkama koje emituju izuzetno žive boje u više od milijardu nijansi pružaju neverovatan doživljaj kada gledamo sadržaj na novim QLED televizorima. Uz to, perfektna kontrola pozadinskog osvetljenja pruža fenomenalan pogled sa više dubine i jačim kontrastima, pa se i najmanji detalji sakriveni u tamnim senkama ili obasjani jarkom svetlošću lakše i jasnije vide.

Inteligentni procesor kompanije Samsung prilagođava sadržaj na ekranu vašim potrebama i pruža najbolji doživljaj ikada. Svaki pojedinačni kadar vidite u realnom vremenu, a potpuno je svejedno iz kog ugla gledate u ekran jer ovi televizori sa dva posebna sloja omogućavaju šire uglove posmatranja. Smanjuje se rasipanje osvetljenja i boje su raskošne iz svih uglova. Šta još možete da poželite pored ovoga? Da, znamo. Zvuk!

Ono što doživljaj sa bioskopskog platna čini jedinstvenim jeste snažan zvuk koji je veoma bitan kod realnog doživljaja radnje. Samsung QLED televizori najnovije generacije analiziraju svaki kadar kako bi prepoznali i pružili pravu vrstu zvuka koji vam je potreban. Proces započinje odvajanjem i klasifikovanjem ulaznih audio signala, zatim se izvlače ključne karakteristike i bira se najbolje za svaki kadar.

Samsung QLED televizori mogu se kombinovati sa inovativnim soundbar sistemima, dostupnim u tri različita modela – HW-Q90R, Q80R i Q70R, koji pružaju neverovatno korisničko iskustvo. U zavisnosti od modela koji izaberete, moći ćete da uživate u zvukovima koji vas okružuju sa svih strana – iz najudaljenijih uglova sobe ili direktno sa plafona, a čak ćete i šapat čuti kristalno jasno, zahvaljujući funkciji prilagođenog zvuka.

Spoj odlične rezolucije, veliki ekran koji ne šteti vašem vidu i pruža realistični osećaj radnje, izuzetno veliki kvalitet boja i zvuka je sve što vam treba da uživate u svom domu kao da ste u bioskopu. Budite u trendu sa novim Samsung QLED televizorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.