Kada izgubiš dete svi strahovi prestaju, ali kada ti prete drugom detetu... VIDEO

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada izgubiš dete svi strahovi prestaju, ali kada ti prete drugom detetu..." VIDEO

Nove pretnje porodici Igora Jurića. Ovog puta pretnje smrću upućene su njegovoj ćerki Saški, a potom i njemu.

"Drugi put u kratkom periodu da se meni i mojoj porodici upućuju najmonstruoznije pretnje smrću. Čovek koji je pretio mojoj ćerki je uhapšen. Hvala MUP-u i Nebojši Stefanoviću". To je tvit Igora Jurića. A, ko mu i zašto preti, kome smeta to što Fondacija "Tijana Jurić" radi, strahuje li za život ćerke Saške?

"Ne bih da ova priča sada pređe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u neku vrstu patetike, a tako se nekako to po društvenim mrežama komentariše. Ali, zaista, u poslednjih šest meseci te pretnje su postale intenzivne", kazao je Jurić za TV Prvu.

Na pitanje zašto, da li zbog uvođenja doživotnog zatvora za najteža krivična dela počinjena nad decom, on kaže da može u tome da pronađe "vezivno tkivo". Podsetio je na negativnu konotaciju prilikom uvođenja tog zakona i davanje političkog konteksta celoj priči.

Međutim, za razliku od dosadašnjih pretnji upućenih njemu, ovo je prvi put da je prećeno njegovoj ćerci Saški. "I to vrlo, vrlo ozbiljo. I to je ono što je mene lično zabrinulo. Nekako, kad izgubiš dete svi strahovi ti prestanu ali ovaj drugi strah postane mnogo veći nego bilo koji drugi, a to je da se na daj bože nešto ne desi tvom detetu", kazao je Igor Jurić, čija ćerka Staša je rođena 1997, a Tijana je svirepo ubijena 2014, u svojoj petnaestoj godini.

Čim je, kako kaže, primljena pretnja, on ju je prijavio onome kome treba, a to je Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije. "Poslao sam i skrin šotove poruka koje je moja ćerka dobila", istakao je on.

Jurić je objasnio da je poslednje pretnje prvo dobila njegova ćerka na njene profile, a potom i on, od istog čoveka. "Ali ja moram da kažem da je cela ova situacija u društvu, ovo nasilje koje nas okružuje, govor pojedinih političara i govor mržnje koji je danas strašan motivišu ove ljude da kažu ako neko na javnom servisu izgovori veliku količinu uvreda i za to ne bude kažnjen, zašto ja ne bih mogao napisati jednom čoveku i zapretiti jednoj devojčici", kazao je Jurić.

Prema njegovim rečima, rijaliti programi u kojima se promoviše nasilje i mržnja su poruka tim ljudima. "Sistemski se to mora rešiti, da se krene od gore, od države", rekao je on.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su M. M. (31) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Njemu je određena mera zadržavanja od 48 sati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.