Kad zahladni u beogradski zoo-vrt po prvi put stiže OVA životinja

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2018, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad zahladni u beogradski zoo-vrt po prvi put stiže OVA životinja

Prestoničko životinjsko carstvo do kraja novembra trebalo bi napokon da dobije dugonajavljivane pingvine, ali i renovirani i preuređeni Bebi zoo-vrt.

Iako su radovi na pingvinarijumu probili sve moguće rokove, a novi prostor za najmlađe stanovnike bio u planu do kraja leta, u upravi se nadaju da će ovi radovi biti privedeni kraju u pomenutom roku.

Prostor za pingvine gradi se oko dve godine u tri faze, a radovi na poslednjoj, izrada betonske konstrukcije i prilaza, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao i sređivanje samog bazena se finiširaju. A novi stanovnici uskoro bi trebalo da doputuju u Beograd.

- Kada je reč o pingvinarijumu, radovi su u završnoj fazi, a započeta je procedura uvoza i izvoza životinja - objašnjavaju u Beogradskom zoološkom vrtu. - Nadamo se da će do kraja novembra biti spremno sve, ali to sad i ne zavisi toliko od nas, već od procedura. Svakako radimo na tome da bude što pre.

Kako su ranije rekli u zoo-vrtu, pingvini moraju da se sele u hladnijim mesecima.

Osim nove atrakcije za posetioce, zabavni sadržaji pripremaju se i za najmlađe. U odnosu na dosadašnji prostor, preuređeni Bebi zoo-vrt prostiraće se na površini od 480 kvadratnih metara, a biće uređen tako da mališani mogu da priđu "bebama", da ih maze i hrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.