Kad kaže gradonačelnik: Idite peške na posao, ako možete

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad kaže gradonačelnik: Idite peške na posao, ako možete

Beograd -- Može li Beograd postati "zeleni grad" pitanje je za prvog čoveka prestonice Zorana Radojičića, koji svaki dan na posao ide peške.

"Meni treba desetak minuta, ali uvek kada mogu idem peške. Mislim da je to mnogo bolji način da čovek dođe do mesta do kog želi, ako ikako može. S jedne strane, to je zdravije, a s druge prave se manje gužve u gradu", kazao je on za TV Prva.

"Uvek to radim i šaljem poruku drugim ljudima da je to najbolji način za transport, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ako se ikako može",poručio je gradonačelnik Beograda sugrađanima.

Na pitanje da li uopšte može kod Beograđana da se razvije svest o tome, jer smo čini se već navikli na konstantne gužve, a automobila je sve više na našim ulicama, Radojičić kaže da treba imati na umu da je leto za nama, odnosno mirniji period.

"Počinje škola, sigurno i veće gužve i to jeste pitanje svesti i razmišljanja o tom problemu i stalno moramo ljude podsećati na to", kaže on..

Prema njegovim rečima nedovoljan broj ljudi je svestan koliko je ekologija važna za sve nas. Primer su prljava priobalja koje nadležne službe čiste koliko mogu i čim građani prijave, ali problem je i u nama.

"Beograd je sve veći, ima sve više stanovnika. Živimo u vremenu koje je potpuno drugačije nego što je bilo ranije i ekološki problemi su sve veći i bitniji. Ako razmišljamo o tome kakav ćemo grad da ostavimo našim budućim generacijama moramo jako da obratimo pažnju na to. I tim se moramo baviti, osvešćivanjem ljudi. U tom smislu i smanjenju saobraćajnih gužvi, do bacanja đubreta. beograd je naša kuća kao što je vasš dom i moramo paziti", poručio je gradonačelnik Beograda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.