Kad Rusi i Srbi zajedno čuvaju NEBO! Izvedena vojna vežba, najviši oblik saradnje dve zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Rusi i Srbi zajedno čuvaju NEBO! Izvedena vojna vežba, najviši oblik saradnje dve zemlje

Piloti spremni i sposobni

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović prisustvovali su danas završnoj analizi međunarodne letno-taktičke vežbe "BARS 2018" u kojoj su učestvovali piloti srpskog i ruskog vojnog vazduhoplovstva.

Rukovodilac vežbe, komandant 204. vazduhoplovne brigade, brigadni general Željko Bilić, u prisustvu komandanta RViPVO, general-majora Duška Žarkovića, izvestio je ministra odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i načelnika Generalštaba da je vežba uspešno izvedena i da je ostvarila svoj cilj, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Vulin, u razgovoru s pilotima koji su učestvovali na vežbi, rekao je da je ova vežba najviši oblik saradnje vazduhoplovstava Srbije i Rusije koja su pokazala koliko su spremna i sposobna.

- Ponosni smo na naše pilote i njihovu hrabrost koju su pokazali u najtežim trenucima kada su branili svoju zemlju. Ruski piloti su imali čast da lete sa srpskim pilotima koji su branili Srbiju 1999. godine i nadam se da su i oni imali šta da nauče od nas - istakao je ministar Vulin.

On je dodao da je predviđeno prosirenje vežbe i da će ministru odbrane Ruske Federacije Sergeju Šojguu predložiti da se sledeće godine u vežbu uključe i helikopteri Mi 35.

- Ponosni smo na naše prijateljstvo, ponosni smo na bratstvo avijatičara Srbije i Rusije - rekao je mistar Vulin, istakavš da su ruski piloti uvek dobrodošli u Srbiju, ne zato što je to neko naredio, već zato što građani Srbije tako osećaju.

Načelnik Generalštaba, general Mojsilović, vežbu je ocenio najvišom ocenom, istakavši da su vežbovne aktivnosti ulaganje u poboljšanje operativnih sposobnosti Vojske Srbije i zahvalio je pilotima što je vežbom ostvareni svi planirani ciljevi.

On je ruskim pilotima posebno zahvalio što su svoje znanje i iskustvo delili sa srpskim pilotima i poručio da su uvek dobrodošli u Srbiju, dodaje se u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.