Kabul: Eksplozija kod američke ambasade, četvoro mrtvih

Izvor: B92, 29.Avg.2017, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul: Eksplozija kod američke ambasade, četvoro mrtvih

Kabul -- Odjeknula eksplozija kod Aameričke ambasade u Kabulu. Prema izvorima lokalnih zvaničnika petoro ljudi je stradalo, a najmanje trojedevetoro je zadobilo povrede.

Eksplozija je odjeknula na centralnom trgu Masud, gde se nalaze i brojne ambasade drugih zapadnih zemalja, u 10.15 po lokalnom vremenu (7.15 GMT). Avganistanska policija je saopštila da je meta napada verovatno bila filijala privatne "Kabul banka".

Ambasada SAD nalazi se oko 500 metara niz ulicu od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Kabul banke".

Zdravstveni zvaničnici su naveli da je, prema prvim izveštajima, u napadu povređeno devet osoba.

Prema lokalnim medijima, od siline eksplozije oštećno je nekoliko zgrada.

Podsetimo, ovo je samo poslednji u nizu napada na diplomatsku četvrt u Kabulu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napad na Američku ambasadu u Kabulu: Strahuje se da ima MRTVIH?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2017

Strahovita eksplozija potresla je centar Kabula..Zvaničnici veruju da ima žrtava nakon eksplozije koja se dogodila u 10.15 po lokalnom vremenu (7.15 GMT), ali za sada nije zvanično potvrdjeno...Foto: Profimedia..Eksplozija je odjeknula na centralnom trgu Masud, gde se nalaze i brojne ambasade drugih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.