KURTI RASKRINKAN: Čitava njegova politika se zasniva na MRŽNJI PREMA SRBIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 02:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURTI RASKRINKAN: Čitava njegova politika se zasniva na MRŽNJI PREMA SRBIMA

Ni velikoalbanska ideja mu nije strana.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, podsećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je verovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće biti poslednja godišnjica.

Ðurić ocenjuje da Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu.

- Čitava njegova politička karijera je građena na velikoalbanskoj ideji i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura. Zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji - saopštio je Ðurić.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglašava da je vreme da međunarodna zajednica, pre svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi, koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji, nikome ne može doneti dobro.

- Albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara, čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije - zaključio je Ðurić u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.