KURS BI TREBAO DA BUDE IZMEĐU 90 I 95 DINARA!

Izvor: Press, 28.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURS BI TREBAO DA BUDE IZMEĐU 90 I 95 DINARA!

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je juče da bi „stabilan kurs" trebalo da bude između 90 i 95 dinara za evro, i istakao da bi „jače branio kurs dinara da je guverner NBS".

Dinkić je u razgovoru sa grupom urednika ekonomskih rubrika domaćih medija istakao i da „razume ponašanje guvernera Jelašića, koji ne želi da troši mnogo novca za odbranu dinara".

- Da sam ja guverner...

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretežni izvoznik sa 50 odsto izvoza

Izvor: EMportal, 28.Jan.2009

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je njegovo ministarstvo predložilo Vladi Srbije da se promeni definicija pretežnog izvoznika i da ubuduće takav tretman imaju svi koji izvoze više od pet miliona evra i ostvaruju više od 50 odsto prihoda na inostranim tržištima.

Nastavak na EMportal...

Dinkić: Kurs stabilan sve dok evro vredi ispod 95 dinara

Izvor: 24sata, 29.Jan.2009, 02:37

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić ocenio je da će kurs dinara biti stabilan i naveo da je, prema njegovom mišljenju, stabilan kurs između 90 i 95 dinara za evro. Dinkić je rekao da bi on da je na mestu guvernera NBS, krenuo da troši više deviznih rezervi za odbranu kursa. Ministar je...

Nastavak na 24sata...

(Ne) povlačiti pare od MMF

Izvor: Kurir, 29.Jan.2009

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić tvrdi da 402 miliona evra od MMF ne treba povlačiti, iako stručna javnost i ministri u Vladi Srbije upozoravaju da je za odbranu kursa dinara potrebno mnogo više novca od te sume. U međuvremenu, kurs evra se bliži famoznoj granici od 100...

Nastavak na Kurir...

Dinkić: Više deviznih rezervi za odbranu kursa

Izvor: Krediti.rs, 29.Jan.2009

Prava mera kursa u ovom momentu bio bi raspon od 90 do 95 dinara za evro, izjavio je Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije, istakavši da bi trebalo više koristiti sredstva iz deviznih rezervi NBS za odbranu kursa i ne dozvoliti dalji pad nacionalne valute.

Nastavak na Krediti.rs...

Dinkić: Posao sa FIAT-om nije doveden u pitanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2009

BEOGRAD - Posao sa FIAT-om nije doveden u pitanje, on će biti realizovan, ali će investicije za novi model automobila ići nešto usporenije zbog krize svih automobilskih kompanija u svetu, izjavio je večeras ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić..."Mi ćemo sutra s predstavnicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.